NL
“Human beings” by Ann Ray
25 apr 2024 - 28 jun 2024

“Human beings” by Ann Ray

+ A private collection of photographs by Mr. and Mrs. de la Béraudière

delaberaudiere “Human beings” by Ann Ray

De privécollectie van Jacques en Marie Claire de la Béraudière, het resultaat van meer dan 30 jaar gepassioneerd onderzoek, brengt voor het eerst iconische werken samen van enkele van de grootste meesters van de moderne fotografie. De collectie bevat werken van William Klein, Lucien Clergue, Douglas Gordon, Anselm Kiefer, Steve McCurry, Dorothea Lange, Robert Mapplethorpe, Joel-Peter Witkin, Shirin Neshat en Ralph Gibson, om er maar een paar te noemen.

Dit unieke evenement geeft bezoekers de kans om de grote diversiteit van moderne en hedendaagse fotografische talen te verkennen; van opvallende landschappen tot intieme portretten, abstracte composities tot aangrijpende sociale getuigenissen, elke kunstenaar brengt zijn of haar eigen onderscheidende perspectief en stijl.

Werken van William Klein, een pionier op het gebied van fotojournalistiek en straatfotografie, staan naast die van Lucien Clergue, beroemd om zijn meesterlijke foto's van de Middellandse Zee. Douglas Gordon's gedurfde composities gaan een dialoog aan met Anselm Kiefer's hartverscheurende landschappen, terwijl Dorothea Lange's snapshots van het dagelijks leven resoneren met Steve McCurry's humanistische gevoeligheid. Robert Mapplethorpe en Joel-Peter Witkin tarten esthetische normen met hun verkenningen van de menselijke vorm en erotiek, in contrast met de visuele en politieke poëzie van Shirin Neshat. Tot slot betovert Ralph Gibson met zijn minimalistische composities en subtiele spel van licht en schaduw.

Naast deze meesterwerken zal er ook een selectie werken te zien zijn van de Franse fotografe Ann Ray, bekend om haar fascinerende en emotionele werk op het gebied van mode-, dans- en portretfotografie. Haar scherpe oog voor detail en haar vermogen om vluchtige momenten vast te leggen, geven haar foto's een gevoel van intimiteit en authenticiteit dat kijkers aanspreekt. Het ervaren van Ann Ray's fotografie is het betreden van een wereld waar schoonheid en emotie samenkomen. Haar beelden nodigen uit tot contemplatie en reflectie en bieden inzichten in de menselijke ervaring die zowel beklijvend als diepgaand zijn. Door haar lens legt Ann Ray de essentie van haar onderwerpen vast en onthult ze de complexiteit en diepte van hun persoonlijkheid met een opmerkelijke helderheid en gevoeligheid.

Volg ons op Instagram
Abonneer op onze nieuwsbrief