NL
MUZIKALE SCHILDERIJEN
8 sep 2022 - 16 dec 2022

MUZIKALE SCHILDERIJEN

U kunt dit evenement toevoegen aan uw persoonlijke agenda
Toevoegen aan agenda 08/09/2022 08/09/2022 Europe/Brussels MUZIKALE SCHILDERIJEN 6 Jakob Jordaensstraat, 1000 Brussel DD/MM/YYYY true
delaberaudiere MUZIKALE SCHILDERIJEN

Muziek en schilderkunst zijn sinds het begin der tijden nauw verbonden met het menselijk leven en muziek is altijd al een grote inspiratiebron geweest voor zowel figuratieve als abstracte schilders.

Door de hechte band met hun kunst en het verlangen om emoties, de geneugten van het leven of de vluchtigheid van het bestaan tot uiting te brengen, zijn schilders vaak geboeid door muziek.

Door hun werk te confronteren met andere kunstvormen overstijgen schilders het kader van hun eigen discipline en inspireren ze elkaar, zowel wat emoties als wat meer specifieke indrukken betreft, zoals ritme, melodie, vorm en kleur. Ze vullen elkaars esthetiek aan.

De figuratieve kunst zorgt voor een eerste dialoog tussen de twee disciplines, met voorstellingen van muziekinstrumenten of muzikanten die hun instrument bespelen. Maar het is pas vanaf de 20e eeuw, en de abstracte kunst, dat de uitwisseling tussen deze verschillende artistieke praktijken nadrukkelijker wordt en ritme, een onmisbaar onderdeel van muziek, in schilderijen wordt gesuggereerd.

Met deze nieuwe tentoonstelling wil de galerie tonen hoe de aanwezigheid van muziek in picturale werken leidt tot uiteenlopende ideeën.
Jean Dubuffet, Lyonel Feininger, Hans Hartung, René Magritte, Wassily Kandinsky, Paul Klee en Frantisek Kupka, om er maar enkele te noemen, komen samen rond dit levendige thema.

Zullen de werken die in de Galerie de la Béraudière worden tentoongesteld het luisterend oor en het beschouwend oog kunnen bekoren met een gedeelde emotie?

Volg ons op Instagram
Abonneer op onze nieuwsbrief