NL
FIGURES
9 sep 2021 - 17 dec 2021

FIGURES

U kunt dit evenement toevoegen aan uw persoonlijke agenda
Toevoegen aan agenda 09/09/2021 09/09/2021 Europe/Brussels FIGURES 6 Jakob Jordaensstraat, 1000 Brussel DD/MM/YYYY true
delaberaudiere FIGURES

De voorstelling van de mens loopt als een rode draad door de geschiedenis van de kunst, van de rotswandschilderijen in de grotten van Lascaux tot de wanden van de musea voor hedendaagse kunst. Het is het universele onderwerp bij uitstek dat we in alle artistieke belevingsvormen terugvinden; van tekeningen over beeldhouwwerken tot fotografie, en in een waaier aan vormen - zelfportretten, geïdealiseerde lichamen, officiële portretten, alledaagse taferelen, performances enz.

Door de eeuwen heen hebben kunstenaars die met dit onderwerp bezig zijn, niet enkel geprobeerd om een fysieke realiteit weer te geven, maar hebben ze ook de menselijke aard en hun eigen menselijkheid in vraag willen stellen.

In de twintigste eeuw die gekenmerkt werd door visuele revoluties, maakt de voorstelling van de mens zich los van alle begrippen van de klassieke schoonheid, idealisering en gelijkenis van zich af, om de subjectiviteit van de kunstenaar uit te drukken, hoe hij zich tot de wereld verhoudt en hoe hij over kunst dacht.

In deze nieuwe tentoonstelling verenigt de Galerie de la Béraudière de visies en het onderzoek van grote kunstenaars uit de twintigste eeuw rond dit breed en boeiend thema. Onder andere Pablo Picasso en zijn geometrische gezichten passeren de revue, Alexej von Jawlensky en zijn spirituele en gekleurde iconen, Joan Miró en zijn gestileerde of zelfs abstracte lichamen, Jean Dubuffet en zijn humoristische herinterpretatie van de antieke buste, Germaine Richier en haar hybride figuren, en vele anderen.

Vanaf 9 september 2021 te bewonderen in de Galerie de la Béraudière!

Volg ons op Instagram
Abonneer op onze nieuwsbrief