NL
Alessandro TWOMBLY

Alessandro TWOMBLY, Nile Song, 2018
Gouache on paper
©Alessandro Twombly, Courtesy Galerie de la Béraudière, Bruxelles

18 apr 2018 - 20 jul 2018

Alessandro TWOMBLY

Nile Song

U kunt dit evenement toevoegen aan uw persoonlijke agenda
Toevoegen aan agenda 18/04/2018 18/04/2018 Europe/Brussels Alessandro TWOMBLY

Alessandro TWOMBLY, Nile Song, 2018
Gouache on paper
©Alessandro Twombly, Courtesy Galerie de la Béraudière, Bruxelles

6 Jakob Jordaensstraat, 1000 Brussel DD/MM/YYYY true

Alessandro TWOMBLY, Nile Song, 2018
Gouache on paper
©Alessandro Twombly, Courtesy Galerie de la Béraudière, Bruxelles

VERNISSAGE OP WOENSDAG 18 APRIL VAN 18u tot 21u

De Galerie de la Béraudière, heeft de eer en het genoegen om de tentoonstelling « Nile Song » voor te stellen, met werk van plastisch kunstenaar Alessandro Twombly. 

De Italiaans - Amerikaanse kunstenaar werd geboren in Rome in 1959. Hij woont en werkt op het platteland, in de buurt van de Italiaanse hoofdstad. 

Van jongs af aan werd Alessandro Twombly door kunst omringd en voor zijn artistieke creaties laat hij zich graag inspireren door de natuur. De organische vormen in zijn œuvre evoceren vaak semi-abstracte bloemen in vrolijke, felle kleuren. 

De kunstenaar heeft, speciaal voor de tentoonstelling in Brussel, nieuwe tekeningen en schilderijen geproduceerd. Inspiratie hiervoor haalde hij bij een recente reis naar Egypte. De « Nile Song» serie toont de neerslag van indrukken die Twombly opdeed tijdens een cruise op de Nijl. Vanuit de herinnering aan de schitterende landschappen ontstaan ingebeelde figuren, verwant aan de mysteries van deze legendarische stroom, die sinds altijd de westerlingen gemarkeerd en gefascineerd heeft. 

« Nile Song » is een lofzang voor het kostbare water dat irrigeert en de vegetatie tot leven brengt. Twombly gebruikt sterk contrasterende kleuren en werkt afwisselend met koude tinten zoals turquoise en groen, en warme kleuren zoals rood, bruin en paars. 

Op sommige werken zijn zowel het wateroppervlak als de diepte zichtbaar, waardoor de ‘doorsnede’ van de stroom wordt blootgelegd. Een stroom die met kronkelende penseelstreken de levendigheid en de vreugde van de reis weet op te roepen.
Dit in fel contrast met andere, sterke, tekeningen waarin de beweging dynamisch is en de tinten somber. 

Met « Nile Song » heeft Alessandro Twombly, op een unieke manier een reisverhaal ‘neergeschreven’ op papier, precies als in een dagboek, dat de hevige emoties, losgemaakt op de Nijl en de omringende prachtige landschappen, voor eeuwig vasthoudt.
De reis op de Nijl van Alessandro Twombly, tot 20 juli in de Galerie de la Béraudière. 

 

Volg ons op Instagram
Abonneer op onze nieuwsbrief