NL

Rembrandt BUGATTI

1884-1916
Rembrandt BUGATTI

Rembrandt Bugatti was een Italiaanse dier beeldhouwer kunstenaar. Hij werd geboren in 1884 in Milaan en stierf in 1916 in Parijs.

Hij was de zoon van architect en designer Carlo Bugatti en de jongere broer van Ettore Bugatti, de oprichter van het beroemde Bugatti-automerk.

In 1903, op 19-jarige leeftijd, verhuisde Rembrandt naar Parijs en tekende hij er een exclusief contract met uitgever en bronsgieter Adrien-Aurélien Hébrard die werken van uitzonderlijke kwaliteit produceerde die strikt in oplage beperkt en genummerd waren.

Beeldhouwer Bugatti, gefascineerd door de dierenwereld, vond eerst inspiratie in de dierentuin van de Parijse Jardin des Plantes en vervolgens in de Antwerpse zoo, die op dat moment beschouwd werd als de grootste dierentuin ter wereld.

Vijftien jaar lang zou Bugatti met wilde dieren leven. Zijn beeldhouwwerk ontstond volledig uit dit dagelijkse contact.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de gevaarlijkste wilde dieren (carnivoren) van de Antwerpse zoo gedood.

Rembrandt, die aan tbc leed en zich in een moeilijke financiële bevond, pleegde zelfmoord op 32-jarige leeftijd. Hij liet een krachtig en dynamisch, universeel en tijdloos werk na.

In 1911, in een brief aan zijn broer Ettore, schreef hij: “…wees gemeen tegenover mannen, lief voor je vrouw, (een) God met je kinderen en goed voor de dieren…”

Website: http://www.bugatti.com/tradition/history/#/layer=http://www.bugatti.com/index.php?id=229&L=0

Volg ons op Instagram
Abonneer op onze nieuwsbrief